ELŐRE MENEKÜLNI? – AZ ÉLELMISZER- ÉS VENDÉGLÁTÓIPAR JÖVŐKÉPE VÁLSÁG IDEJÉN Konferencia és Szakmai Fórum

A konferencia és szakmai fórum előzetes regisztrációhoz között. Jelentkezem!

Dr. Felkai Beáta
előadás

Dr. Felkai Beáta

élelmiszerlánc-felügyeletért felelős helyettes államtitkár Agrárminisztérium

Dr.Felföldi János
előadás

Dr. Felföldi János

egyetemi docens, intézetigazgató
Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar

Tirpák Zsolt
előadás

Tirpák Zsolt

kancellár
Debreceni Szakképzési Centrum

Bíró Lajos
előadás

Bíró Lajos

séf, mesterszakács, étteremtulajdonos

Vatai Szabolcs
előadás

Vatai Szabolcs

Head of Sales
Foodpanda

Mokánszki László
előadás

Dr. Tompa Gábor

vállalati kommunikációs és kormányzati kapcsolatok igazgató
Nestlé Hungária Kft.

Mokánszki László
előadás

Mokánszki László

ügyvezető
Mok-Expert Energy Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

Dr. Dajnoki Krisztina
kanapébeszélgetés

Dr. Dajnoki Krisztina (moderátor)

egyetemi tanár, dékánhelyettes
DE Gazdaságtudományi Kar

Ördög Nóra
kanapébeszélgetés

Ördög Nóra

Junior Prima díjas televíziós műsorvezető, szerkesztő, „Nekem a Balaton” tulajdonos

Nánási Pál
kanapébeszélgetés

Nánási Pál

fotóművész, „Nekem a Balaton” tulajdonos

Dr. Szűcs István
szakmai fórum

Dr. Szűcs István (moderátor)

egyetemi tanár, intézetigazgató
DE Gazdaságtudományi Kar

Dr. Forgács Barnabás
szakmai fórum

Dr. Forgács Barnabás

igazgató, címzetes egyetemi docens
Agrárgazdaság Kft.

ifj. Papp István
szakmai fórum

ifj. Papp István

cégvezető
Hajdúhús 2000 Kft.

Szabó Miklós
szakmai fórum

Szabó Miklós

alapító-tulajdonos
Tranzit-Ker Zrt.

Vaszkó Gábor
szakmai fórum

Vaszkó Gábor

vezérigazgató
Civita Group Zrt.

A konferencia helyszíne:

Nagyerdei Stadion, Sajtó Konferencia terem, földszint
4032 Debrecen, Nagyerdei park 12.


A konferencia célja:

az élelmiszeripar, vendéglátás aktuális helyzetéről, kihívásairól, trendjeiről tájékoztatást adjunk, melynek központi témái a stratégia - áremelkedés - ellátási láncok - munkaerőpiac. Általános cél, hogy a konferencia és szakmai fórum keretében szakértők segítségével mutassuk be az élelmiszeripart érintő legfontosabb kihívásokat, és a témával kapcsolatos trendeket, folyamatokat. A rendezvény keretében többek között olyan kérdésekre keressük a választ, hogy jelen helyzetben milyen vállalati, illetve marketing stratégiát érdemes választani? Hogyan befolyásolja az energia- és alapanyag ár emelkedése a cégek működését, árképzését? Hogyan spórolhat egy termelő üzem vagy egy étterem? Változnak a vásárlói, vendéglátási szokások?

A rendezvény célcsoportját a szakmai közönség, az élelmiszeripari, vendéglátó cégek vezetői mellett az egyetemi hallgatók képezik, de részvételi lehetőséget biztosítunk mindenkinek, aki a téma iránt érdeklődik.
A rendezvény a Zamat Fesztivál keretében valósul meg, az előadók az egyes részterületek szakértői, akik előadásaikban bemutatják és a kerekasztal beszélgetésen megvitatják a kapcsolódó kérdéseket.

A konferencia programja:

HTML Table Generator
Időpont Program
08.30 – 09.00  Regisztráció
09.00 – 09.15  Megnyitó
   Dr. Felkai Beáta élelmiszerlánc-felügyeletért felelős helyettes államtitkár, Agrárminisztérium
   Dr. Széles Diána, alpolgármester Debrecen MJV
   Kósa Lajos, országgyűlési képviselő
   Prof. Dr. Bács Zoltán, egyetemi tanár, kancellár, Debreceni Egyetem
   moderátor: Prof. Dr. Dajnoki Krisztina, egyetemi tanár, dékánhelyettes, Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar
09.15 – 09.40  A magyar élelmiszergazdaság jövője
   Dr. Felkai Beáta élelmiszerlánc-felügyeletért felelős helyettes államtitkár
09.40 – 09.55  Mire legyen képes egy ellátási lánc?
   Dr. Felföldi János, egyetemi docens, intézetigazgató, Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar
09.55 – 10.10  Rugalmas szakképzés a válsághullámokban
   Tirpák Zsolt kancellár, Debreceni Szakképzési Centrum
10.10 – 10.40  „Nekem a Balaton” – Élelmiszeripari brand építés 2022-ben – Szakmai beszélgetés
   moderátor: Prof. Dr. Dajnoki Krisztina, egyetemi tanár, dékánhelyettes, Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar
   Résztvevők:
   - Ördög Nóra, Junior Prima díjas televíziós műsorvezető, szerkesztő, „Nekem a Balaton” tulajdonos
   - Nánási Pál, fotóművész, „Nekem a Balaton” tulajdonos
10.40 – 11.00  Kávészünet
11.00 – 11.15  Hogyan alakítja a klímaválság a nagyvállalatok stratégiáját?
   Dr. Tompa Gábor, vállalati kommunikációs és kormányzati kapcsolatok igazgató, Nestlé Hungária Kft.
11.15 – 11.30  „Kell egy kis áramszünet (?)” – fókuszban az energia
   Mokánszki László, ügyvezető, Mok-Expert Energy Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
11.30 – 11.45  A jövő vendéglátása
   Bíró Lajos séf, mesterszakács, étteremtulajdonos
11.45 – 12.00  Az ételkiszállítás jövője, kihívásai, stratégiája a válság idején
   Vatai Szabolcs, Head of Sales, Foodpanda
12.00 – 12.45  Alapanyagtól a feldolgozásig: a hazai élelmiszerelőállítás jövője – Szakmai Fórum
   moderátor: Prof. Dr. Szűcs István, egyetemi tanár, intézetigazgató, Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar
   Résztvevők:
   - Dr. Forgács Barnabás, igazgató, címzetes egyetemi docens, Agrárgazdaság Kft.
   - ifj. Papp István, cégvezető, Hajdúhús 2000 Kft.
   - Szabó Miklós, alapító-tulajdonos, Tranzit-Ker Zrt.
   - Vaszkó Gábor, vezérigazgató, Civita Group Zrt.
12.45 – 12.55  Kérdezz / Felelek
12.55 – 13.00  Zárszó: a konferencia zárása
13.00 – 14.00    Állófogadás

* a programváltoztatás jogát fenntartjuk!