élelmiszerlánc-felügyeletért felelős helyettes államtitkár Agrárminisztérium
egyetemi docens, intézetigazgató
Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar
kancellár
Debreceni Szakképzési Centrum
séf, mesterszakács, étteremtulajdonos
Head of Sales
Foodpanda
vállalati kommunikációs és kormányzati kapcsolatok igazgató
Nestlé Hungária Kft.
ügyvezető
Mok-Expert Energy Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
egyetemi tanár, dékánhelyettes
DE Gazdaságtudományi Kar
Junior Prima díjas televíziós műsorvezető, szerkesztő, „Nekem a Balaton” tulajdonos
fotóművész, „Nekem a Balaton” tulajdonos
egyetemi tanár, intézetigazgató
DE Gazdaságtudományi Kar
igazgató, címzetes egyetemi docens
Agrárgazdaság Kft.
cégvezető
Hajdúhús 2000 Kft.
alapító-tulajdonos
Tranzit-Ker Zrt.
vezérigazgató
Civita Group Zrt.
A konferencia helyszíne:
Nagyerdei Stadion, Sajtó Konferencia terem, földszint
4032 Debrecen, Nagyerdei park 12.
A konferencia célja:
az élelmiszeripar, vendéglátás aktuális helyzetéről, kihívásairól, trendjeiről tájékoztatást adjunk, melynek központi témái a stratégia - áremelkedés - ellátási láncok - munkaerőpiac. Általános cél, hogy a konferencia és szakmai fórum keretében szakértők segítségével mutassuk be az élelmiszeripart érintő legfontosabb kihívásokat, és a témával kapcsolatos trendeket, folyamatokat. A rendezvény keretében többek között olyan kérdésekre keressük a választ, hogy jelen helyzetben milyen vállalati, illetve marketing stratégiát érdemes választani? Hogyan befolyásolja az energia- és alapanyag ár emelkedése a cégek működését, árképzését? Hogyan spórolhat egy termelő üzem vagy egy étterem? Változnak a vásárlói, vendéglátási szokások?
A konferencia programja:
Időpont | Program |
---|---|
08.30 – 09.00 | Regisztráció |
09.00 – 09.15 | Megnyitó |
Dr. Felkai Beáta élelmiszerlánc-felügyeletért felelős helyettes államtitkár, Agrárminisztérium | |
Dr. Széles Diána, alpolgármester Debrecen MJV | |
Kósa Lajos, országgyűlési képviselő | |
Prof. Dr. Bács Zoltán, egyetemi tanár, kancellár, Debreceni Egyetem | |
moderátor: Prof. Dr. Dajnoki Krisztina, egyetemi tanár, dékánhelyettes, Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar |
|
09.15 – 09.40 | A magyar élelmiszergazdaság jövője |
Dr. Felkai Beáta élelmiszerlánc-felügyeletért felelős helyettes államtitkár | |
09.40 – 09.55 | Mire legyen képes egy ellátási lánc? |
Dr. Felföldi János, egyetemi docens, intézetigazgató, Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar | |
09.55 – 10.10 | Rugalmas szakképzés a válsághullámokban |
Tirpák Zsolt kancellár, Debreceni Szakképzési Centrum | |
10.10 – 10.40 | „Nekem a Balaton” – Élelmiszeripari brand építés 2022-ben – Szakmai beszélgetés |
moderátor: Prof. Dr. Dajnoki Krisztina, egyetemi tanár, dékánhelyettes, Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar | |
Résztvevők: | |
- Ördög Nóra, Junior Prima díjas televíziós műsorvezető, szerkesztő, „Nekem a Balaton” tulajdonos | |
- Nánási Pál, fotóművész, „Nekem a Balaton” tulajdonos | |
10.40 – 11.00 | Kávészünet |
11.00 – 11.15> | Hogyan alakítja a klímaválság a nagyvállalatok stratégiáját? |
Dr. Tompa Gábor, vállalati kommunikációs és kormányzati kapcsolatok igazgató, Nestlé Hungária Kft. | |
11.15 – 11.30 | „Kell egy kis áramszünet (?)” – fókuszban az energia |
Mokánszki László, ügyvezető, Mok-Expert Energy Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. | |
11.30 – 11.45 | A jövő vendéglátása |
Bíró Lajos séf, mesterszakács, étteremtulajdonos | |
11.45 – 12.00 | Az ételkiszállítás jövője, kihívásai, stratégiája a válság idején |
Vatai Szabolcs, Head of Sales, Foodpanda | |
12.00 – 12.45 | Alapanyagtól a feldolgozásig: a hazai élelmiszerelőállítás jövője – Szakmai Fórum |
moderátor: Prof. Dr. Szűcs István, egyetemi tanár, intézetigazgató, Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar | |
Résztvevők: | |
- Dr. Forgács Barnabás, igazgató, címzetes egyetemi docens, Agrárgazdaság Kft. | |
- ifj. Papp István, cégvezető, Hajdúhús 2000 Kft. | |
- Szabó Miklós, alapító-tulajdonos, Tranzit-Ker Zrt. | |
- Vaszkó Gábor, vezérigazgató, Civita Group Zrt. | |
12.45 – 12.55 | Kérdezz / Felelek |
12.55 – 13.00 | Zárszó: a konferencia zárása |
13.00 – 14.00 | Állófogadás |
* a programváltoztatás jogát fenntartjuk!